Arad: Canicula a pus la pământ arădenii refugiaţi la ştrand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Canicula a pus la pământ arădenii refugiaţi la ştrand
Arad: Canicula a pus la pământ arădenii refugiaţi la ştrand

Pe lângă piscine şi păduri, oamenii s-au refugiat şi în interiorul bisericilor. Arădenii au plecat de la primele ore ale dimineţii spre locurile răcoroase din oraş ca să scape de caniculă.

După două zile cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius la umbră, arădenii au profitat de zilele libere şi au părăsit oraşul dis de dimineaţă. Angela Mircea a luat drumul pădurii Ceala pentru că, susţine ea, acolo are parte de răcoarea de la umbra copacilor, dar şi de o baie în Mureş. „Vom rămâne la pădure până seara târziu. Vom veni acasă doar să ne culcăm şi duminică dimineaţa, la prima oră vom pleca din nou”, a declarat Angela Mircea.
O mare parte dintre arădeni au ales ştrandul Neptun pentru a se răcori şi a se relaxa departe de căldura din blocuri. „Nu mai rezistăm în bloc. S-au încălzit pereţii şi nu se mai poate sta. La ştrand avem de toate şi apă şi mâncare şi bere, aşa că vom sta până seara, după ora 22.00”, a precizat Marinela Gruia.

Răcoarea din casa Domnului
Persoanele care nu au avut posibilitatea să părăsească oraşul pentru a se destinde şi au fost obligate să iasă din casă s-au oprit să se răcorească la biserică. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Aradului i-au îndemant pe reprezentanţii parohiilor şi mănăstirilor să vină în sprijinul celor afectaţi de căldura excesivă. În acest sens, preoţii parohi, stareţii şi stareţele au deschis larg uşile lăcaşurilor de cult pentru a oferi spaţiu de adăpost în biserică şi apă pietonilor care nu se mai pot deplasa din cauza căldurii.
Medicii de la Ambulanţă au fost solicitaţi cel mai des la domiciliul cardiacilor. Nu s-au înregistrat leşinuri pe stradă.

Puncte de prim ajutor în mai multe locuri din oraş
Arădenii au trecut în număr mare pe la punctele de prim ajutor unde şi-au măsurat tensiunea şi au băut un pahar cu apă rece. Oamenii au spus că nu se simt rău, dar vor să prevină apariţia leşinurilor. Punctele de prim ajutor funcţionează în Piaţa Avram-Iancu, Catedrala Romano-Catolică, în Primărie, Piaţa Podgoria-Catedrala Sfânta Treime şi în zona Gării.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite