Lucrările la canalizare în municipiul Arad vor fi finalizate în anul 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Arad se află printre oraşele mari din ţară în care încă se mai efectuează lucări de introducere a canalizării.  Sunt oraşe în care canalizarea este gata în proporţie de sută la sută. Astfel, în municipiul Arad, lucrările de canalizare pe unele străzi sunt în toi, iar pe altele vor începe în curând.

Edilul şef a anunţat că peste 120 de străzi vor beneficia de lucrări de reabilitare a reţelei de canalizare menajeră, în timp ce pe 57 de străzi va fi modernizată reţeaua de apă.

Totul se va face în cadrul Masterplanului de Apă Canal care se derulează la nivelul judeţului.

Primarul spune că au demarat procedurile de desemnare a constructorului, şi că există premisele ca lucrările să înceapă în acest an.

„După finalizarea lucrărilor, estimată pentru sfârşitul anului 2012, începutul anului 2013, toată suprafaţa municipiului Arad va beneficia de reţele de canalizare şi reţele de apă potabilă”, spune Gheorghe Falcă.

Conform proiectului, pe un număr de 57 de străzi din municipiu, însumând 30,07 kilometri se va reabilita reţeaua de apă potabilă. În zonele unde conducta este mare, adică pe 22 de kilometri, se va interveni cu o tehnologie modernă, prin interior, fără să se mai facă săpături. Pe restul de 8 kilometri se va interveni după excavare.

Află care oraşe sunt înaintea Aradului la canalizare, mâine dimineaţă, în Adevărul de Banat

cap adevarul local banat
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite