Camera de Comerţ Arad, apeciată pe plan internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii celor două ţări
Reprezentanţii celor două ţări

Reprezentanţii Camerei de Comerţ din Arad au participat la semnarea protocolului de semnare între România şi Ungaria pentru anul 2011.

Camera de Comerţ din Arad, reprezentată de directorul general, Nicolae Groşan şi secţiunea maghiaro-română a Camerei de Comerţ a Ungariei, reprezentată de vicepreşedintele Radetzy Jenő şi secretarul secţiunii Rák János, au fost nominalizate ca reprezentante ale cooperării mediului economic dintre cele două ţări.

,,Comisia mixtă a apreciat activitatea Camerelor de Comerţ şi Industrie din cele două ţări şi, în mod special, a camerelor din regiunea transfrontalieră (Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş)”, spune Nicolae Groşan.

Acesta mai spus că respectiva comisie a constatat promovarea şi facilitarea de către camerele de comerţ a colaborării între mediul de afaceri şi instituţiile guvernamentale locale, regionale şi naţionale din cele două ţări pentru dezvoltarea inovării, transferului de tehnologie şi creşterea competitivităţii mediului de afaceri.

Totodată comisia a recomandat Camerelor de Comerţ să realizeze o bancă de date complexă privind structura economiei, a informaţiilor despre firme, pe domenii de activitate, cu scopul identificării unor posibile parteneriate şi schimburi comerciale, mai ales între întreprinderile mici şi mijloci.

De asemenea, în cadru întâlnirii care a avut loc la Bucureşti a fost încheiată o declaraţie de intenţie între firmele abilitate în gospodărirea apelor din judeţele Arad şi Bekes, privind transportarea apei pe baza căreia va fi asigurată apa potabilă corespunzatoare normelor europene cetăţenilor judeţului Bekes.

Astfel, în prima parte a anului 2011 va avea loc o conferinţă internaţionlă legată de Startegia Europeană a Dunarii, la Bekescsaba, în parteneriat cu Camera de Comerţ din Arad, strategia Dunarii fiind una dintre priorităţile preşedenţiei ungare.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite