CET-ul dă căldură în caloriferele arădenilor cel mai târziu duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CET-ul ţine robinetele închise
CET-ul ţine robinetele închise

În vreme ce arădenii au început să simtă tot mai tare frigul în apartamente, CET-ul ţine robinetele închise. Reclamaţiile arădenilor nemulţumiţi de faptul că în locuinţe este frig nu au schimbat situaţia.

Prognozele primite la Centrală arată răcirea vremii de azi noapte. În acest caz, sfârşitul de săptămână ar putea să-i prindă pe arădeni cu calorifele calde. CET-ul arădean stă pe poziţii, după ce azi noapte termometrele au arătat sub zece grade Celsius. „Dacă se va respecta prognoza temperaturilor pentru următoarele zile, sâmbătă, cel târziu duminică vom da drumul la căldură”, a spus directorul CET Arad, Liviu Vărşăndan.

CET Hidrocarburi stă în schimb la mâna condiţiilor din Hotărârea de Consiliu care prevede procedura de furnizare a energiei termice. Măsurătorile temperaturilor începute la sfârşitul săptămânii trecute au lăsat cu buza umflată arădenii care sperau ca din această săptămână să aibă caloriferele calde. 

Cei de la CET Hidrocarburi spun că la sfârşitul săptămânii trecute au crezut că de marţi, 5 octombrie se va da drumul la căldură, însă după ce au făcut măsurătorile au constatat că nu pot face acest lucru, deoarece încalcă horărârea Consiliului Local Municipal.

„Am primit reclamaţii ale arădenilor care vor începerea furnizării căldurii. Sunt şi arădeni care au cerut amânarea furnizării. Noi suntem pregătiţi pentru a începe oricând furnizarea energiei termice în momentul în care se îndeplinesc condiţiile de temperatură”, a spus directorul CET Arad, Liviu Vărşăndan.

Caloriferele rămân reci momentan pentru că afară încă nu a fost suficient de frig. Administratorii de bloc spun în schimb că pentru mulţi locatari amânarea furnizării căldurii este o veste foarte bună pentru că aşa mai pot economisi câteva zeci de lei.

„Sunt mulţi locatari care nu doresc să fie căldură de pe acum, deoarece pe trei - patru zile economisesc între 30 şi 60 de lei.  Preferă să stea în frig decât să rămână restanţieri. Nu înţeleg de ce autorităţile nu ţin cont şi de părerile contribuabililor. Nu au dorit să facă o dezbatere publică prin care fiecare arădean să îşi poată exprima părerea cu privire la data de începere, respectiv întrerupere a furnizării energiei termice”, spune Vasile Arion, administrator blocuri zona Podgoria.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite