Caii care nu poartă materiale reflectorizante nu mai au ce căuta pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu doar bicicliştii trebuie să poarte materiale reflectorizante, ci şi caii folosiţi la vehiculele cu tracţiune animală, care circulă pe străzile Aradului. Aceştia vor trebui să fie dotaţi cu materiale reflectorizante, pentru a fi observaţi cu uşurinţă de participanţii la trafic.

Conform unui proiect de hotărâre aprobat de Consiliul Local, pe harnasamentul cailor trebuie să fie montate inserturi reflectorizante când circulă pe străzile din municipiu.

„Conducatorul vehiculului cu tracţiune animală trebuie să aplice pe harnasamentul animalului trăgător materiale reflectorizante pentru ca acesta să fie observat cu uşurinţă de către ceilalţi participanţi la trafic“, se arată în proiect.

  De asemenea, pentru a putea circula pe drumurile publice, vehiculul cu tracţiune animală trebuie să îndeplinească mai multe condiţii.

Astfel, vehicul trebuie să aibă montate două dispozitive fluorescent-reflectorizante de culoare albă în faţă, iar în spate doua dispozitive fluorescent-reflectorizante de culoare roşie. Dispozitivele trebuie să fie omologate şi montate cât mai aproape de marginile exterioare ale vehiculului.

Tot în hotarâre este prevăzut că o căruţă trebuie să aibă montate două plăcuţe cu numărul de înregistrare, care se vor amplasa în locuri unde se asigură permanent vizibilitatea acestora, una pe partea stângă şi una în partea din spate a vehiculului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite