Arad: Cadouri din vacanţă: păduchi şi boli de piele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Cadouri din vacanţă: păduchi şi boli de piele
Arad: Cadouri din vacanţă: păduchi şi boli de piele

Cei mai mulţi copii au fost diagnosticaţi cu roşu în gât, dar şi cu păduchi şi boli de piele.

Dacă în anii trecuţi şcolile şi grădiniţele din judeţul Arad erau pline de copii bolnavi de scabie, varicelă, rujeolă sau oreion, noul an şcolar i-a găsit pe elevi mult mai sănătoşi. La capitolul păduchi însă situaţia nu este la fel de îmbucurătoare.

35 de elevi au păduchi

În urma primului control epidemiologic desfăşurat de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Arad, din acest an, în şcolile şi grădiniţele din municipiu şi judeun număr de 35 de elevi cu păduchi. 

„În total, am examinat 53.000 de copii din toate şcolile şi grădiniţele de pe raza judeţului Arad. Ne bucură faptul că în acest an medicii şcolari nu au descoperit niciun caz de scabie în rândul elevilor. În schimb, 35 de copii dintre cei examinaţi au fost depistaţi cu pediculoză ,adică păduchi, 46 de elevi cu angine faringiene şi un singur elev a fost găsit bolnav de micoză, boală de piele”, a declarat, pentru „Adevărul de Seară Arad”, Mircea Faur, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

Reprezentanţii DSP spun că în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anilor precedenţi, s-a constatat o scădere a numărului de angine faringiene, însă şcoala abia a început, iar numărul acestora va creşte mai ales în timpul sezonului rece.

Triajele epidemiologice în unităţile de învăţământ se vor efectua periodic, pentru o monitorizare cât mai eficientă a stării medicale a copiilor din şcoli şi grădiniţe, pentru a se evita epidemiile.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite