CAMPANIE Doctorul Coralia Cotoraci este unul dintre medicii de TOP ai Aradului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul arădean Coralia Cotoraci
Medicul arădean Coralia Cotoraci

Medicul șef al Secție de Hemotologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost ales pe locul patru în clasamentul realizat pe site-ul arad.adevarul.ro. Sute de arădeni au intrat site-ul Adevărul pe parcursul campaniei „Votează medicii cu care te mândreşti“. Aceştia nu au ezitat să facă propuneri, să voteze şi să îşi povestească experienţele plăcute sau neplăcute prin care au trecut, atunci când au ap

Are 43 de ani iar de aproape 18 ani își practică meseria cu același entuziasm în fiecare zi. Din 2001 a ajuns la Secția de Hematologie a Spitalului Clinic Județean Arad. Pe atunci, clădirea și interiorul, era o ruină. Astăzi însă se poate spune fără nici cea mai mică ezitare că secția pe care dr. Coralia Cotoraci o conduce, este renovată complet și are un aer aparte de ceea ce de obicei găsim într-un spital.

Medicina, prima dragoste

“Am încercat să văd altfel lucrurile și am încercat să imprim această viziune echipei cu care lucrez. Grija față de om este foarte importantă, atât față de pacienți cât și față de omul cu care lucrez”, declară dr. Coralia Cotoraci.

 “Încă de când eram adolescentă, visam să ajung medic. Medicina a fost prima mea dragoste. Am avut noroc, pentru că părinții m-au susținut și ajutat încontinuu. Plus de asta am avut parte și de dascăli extraordinari. Când am acceptat să vin să lucrez aici, totul era o ruină. Eu mă aflam la Timișoara, unde practicam medicina de vreo câțiva ani”, își amintește dr. Coralia Cotoraci.

Mână de la mână și cu ajutor din partea tuturor care au ales să se implice, a transformat secția într-o oază de liniște și parcă, armonie perfectă.

“Avem cazuri foarte grave. Tocmai de aceea încerc să le ofer pacienților tot ceea ce au nevoie. Pe lângă tratament, pacienții au nevoie de comunicare, să fie înțeleși și să fie cineva care să stea de vorbă cu ei despre diagnosticul stabilit. Așa că am organizat o sală specială pentru socializare. Mai mult, am format o asociație care se întâlnește în fiecare lună. Cred că este foarte important să stai de vorbă, ca om dar și ca medic, cu pacientul. Nu pe fușăreală pe holul secției, ci față în față”, a declarat dr. Coralia Cotoraci.

“Să fi om, să crezi în Dumnezeu și să lași ceva în urmă!”

După acest principiu, inspirat încă de când era copil de părinții săi, dr. Coralia Cotoraci își îngrijește pacienții și îndrumă personalul cu care lucreză.
“Tot ce am văzut bun într-un loc, am încercat să implementez aici. Încerc în permanență să pun accent pe pregătirea personalului și să lucrăm în echipă. Nimeni nu i-a vreo decizie fără să ne consultăm împreună. Asta cred eu că e foarte important”, susține dr. Coralia.

Încărcătura emoțională

Deși iubește ceea ce face, doctorul recunoaște că nu este deloc ușor să te detașezi și să mergi acasă, fără un gram de îngrijorare pentru pacientul care are atâta nevoie de tine.

“Am avut cazuri foarte grave. În special leucemiile. Spre exemplu, am avut o pacientă tânără, diagnosticată cu leucemie. A intrat în remisiune și a plecat cu soțul în alt oraș. A revenit după o perioadă mai lungă de timp. Când am văzut-o intrând pe ușă, am simțit că ceva nu este în ordine. Din păcate, premonițiile mele cele mai sumbre, s-au adeverit iar într-o săptămână, cu toate eforturile noastre, tânăra a decedat. A fost unul dintre cazurile pe care nu am să îl uit niciodată. Nu ai cum să nu te încarci sufletește”, a povestit dr. Coralia Cotoraci.

Îmbină două meserii

Dr. Coralia Cotoraci încearcă să îi învețe și pe studenți din lucrurile pe care le practică. În același stil în care își desfășoară și activitatea ca medic.
“Încerc să le predau într-un mod cât mai explicit și să fac cursurile cât mai interactive. Nu este deloc o specializare ușoară, dar e important să le placă”, a declarat dr. Coralia Cotoraci.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite