CAMPANIE Spune cum ai vrea să arate strada pe care locuiești! GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul care se ocupă de modernizarea centrului vechi al Aradului a inițiat în aceste zile un concurs urbanistic la care au fost invitați mai mulți arhitecți pentru a-și da cu părerea la modul în care pot fi schimbate, din punct de vedere estetic, anumite zone din oraș.

Aradul va fi aranjat după ideile unor tineri arhitecţi. Trei străzi au câştigat deja proiectul

Strada Preparandiei din municipiu se află pe lista specialiștilor, care spun că zona poate deveni una extrem de atrăgătoare cu ajutorul câtorva retușuri. Actualmenete strada este una plină de gropi și denivelări, iar arădenii care locuiesc aici spun că lucrările de asfaltare au fost începute încă de anul trecut, însă fără prea mult succes.

Nu sunt trotuare

“Șoseaua e neasfaltată, liniile de tramvai au ajuns sub orice critică iar trotuare nici nu avem. Zona noastră parcă e desprinsă de realitate. Ne-ar place să avem o stradă modernă, cu mai mult spațiu vered”, a punctat Gabriel Mocanu din Arad.

Arhitecții care au studiat strada spun că aici se pot schimba multe lucruri. Specialiștii au întocmit o planșă în care au explicat care sunt plusurile, respective minusurile străzii și au propus ca zona să devină una cu un spațiu verde mult mai bogat.

Vor să refacă atmosfera istorică

“Pentru că strada face parte dintr-o zonă cu trecut istoric, putem readuce amintirile de mai demult. Câteva bănci, copaci, gazon iluminat corespunzător, locuri de joacă pentru copii, mese de ping pong pentru tineri, alte linii de tramvai, șosea asfaltată și trotuare moderne, ar schimba radical strada Preparandiei”,a explicat Laura Fodor Doba, architect.

Dacă vă doriți să schimbați ceva pe strada unde locuiți, ideile dumneavoastră pot fi puse în practică. Spuneți unde stați ca să vă spunem ce se poate modifica pentru ca zona să devină una atrăgătoare, curată și primitoare. Aşteptăm cu interes comentariile în secţiunea specială de mai jos.

image

VEZI GALERIE FOTO CU STRADA PREPARANDIEI

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite