CAMPANIE ADEVĂRUL DE SEARĂ Hoţii îşi riscă libertatea pentru mărunţişuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când vine vorba de furturi, minorii încropesc cele mai hilare scenarii pentru a se alege într-un final cu mărunţişuri. La 16 ani, Cristian Bucur şi-a riscat libertatea 500 de lei, pentru un spray şi o revistă.

Fără bani şi în general fără vreo perspectivă de viitor, tânărul, pe la începutul lui februarie 2010 însoţit de alţi doi colegi de meserie a spart mai multe maşini din oraş, un magazin şi un chioşc de ziare pentru a se alege până la urmă cu trei ani şi şase luni după gratii.

Şi-au încercat norocul la maşini, în speranţa că se vor alege cu o pradă frumoasă. După ce au spart cinci maşini, tot ce au reuşit să fure au fost două şurubelniţe care le-au fost de folos mai departe, pe parcursul aceleiaşi seri.

„Am avut nevoie de bani ca să ne distrăm. Toţi trei am avut nevoie de bani mai mulţi. Ne-am întâlnit la Podgoria unde ne-am propus să furăm din câteva maşini din Vlaicu”, a spus procurorilor Cristan Bucur.

După ce s-au ales doar cu două şurubelniţe, Bucur alături de cei doi prieteni au reuşit să spargă un magazin de unde au furat bunuri de 500 de lei. Nu s-au mulţumit doar cu atât şi şi-au mutat raza de acţiune în cartierul Grădişte. „În Grădişte am spart chioşcul de ziare. Ne gândeam că vom găsi cartele telefonice”, a spus Bucur. S-au ales cu 159 de bilete superbingo, un spray şi o revistă.

Recidivist de mic

Nenorocul celor trei a fost că în aceaşi seară au dat nas în nas cu duba poliţiei. O patrulă de poliţie îşi făcea rondul în jurul Şcolii Generale Nr. 21, moment în care cei trei hoţi au fost luaţi în vizor.

Au încercat să scape de pradă şi de cele două şurubelniţe, dar fără şanse de reuşită. Bucur nu era la primul furt. În 2009, minorul a fost condamnat la un an şi şase luni tot pentru furt. Acum, tânărul îşi va petrece următorii trei ani în puşcărie. „Minorul nu are capacitatea să stea departe pe viitor de sfera infracţională. Furtul a devenit o obişnuinţă şi un mod de viaţă pentru satisfacerea nevoilor personale”, a spus Cristina Constantinescu, consilier de probaţiune.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite