Arad: Buzunarul arădenilor, vânat de oferte bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de agenţii aparţinând băncilor comerciale au pus stăpânire pe centrul oraşului, dar şi pe majoritatea cartierelor.

Un exemplu concret este cartierul Aurel Vlaicu, unde, pe o distanţă de 300 de metri, s-au deschis nu mai puţin de opt agenţii bancare, toate una lângă alta. Vorbim despre BCR, Banca Românească, Unicredit Ţiriac, BRD, ING, Banc Post, Millenium Bank şi Piraeus Bank.Potrivit bancherilor, numărul sucursalelor noi este în continuă creştere, chiar dacă o investiţie medie într-o sucursală oscilează între 100.000 şi 300.000 de euro, în funcţie de închirierea sau cumpărarea spaţiului comercial. Noile agenţii tind să aibă cât mai puţini angajaţi şi cât mai multe produse.

Bănci multe, clienţi puţini

„Nu consider că suntem într-o continuă bătălie cu celelalte instituţii bancare. Fiecare are o altă ofertă de creditare, iar beneficiile diferă de la o agenţie la alta. Poate dobânzile sunt asemănătoare. Clientul este cel care alege unde să-şi păstreze economiile, de unde să-şi scoată un credit sau unde să ceară un sfat”, a declarat Denis Contra, consultant credit la o instituţie bancară din Arad.

Fiecare agenţie bancară are modul propriu de a-şi prezenta produsele financiare care să atragă clienţi. Cu toate că băncile apar ca ciupercile după ploaie, criza economică îi împiedică pe consultanţi să mai acorde credite.

Arădenii spun că s-au obişnuit cu faptul că oraşul lor are din ce în ce mai multe bănci şi cred că acest lucru reflectă o bună dezvoltare a economiei. „Nu îmi displace să văd atâtea agenţii bancare. Banii trebuie rulaţi în vreun fel. Păcat că nu ne mai putem bucura de bănci, creditele fiind blocate”, spune arădeanul Mihai Gag.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite