Arad: Buldozerul dă insomnii săracilor autostrăzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Buldozerul dă insomnii săracilor autostrăzii
Arad: Buldozerul dă insomnii săracilor autostrăzii

Pe lângă incertitudinile care îi apasă, arădenii de la marginea oraşului nu mai au nici linişte în ultimele luni. Lăsaţi la voia întâmplării de autorităţi, localnicii povestesc că viaţa lor s-a transformat într-un adevărat calvar. 

Oamenii din zonă au ajuns la capătul răbdării după ce de câteva luni bune zona fostei fabrici de cărămidă a devenit un adevărat şantier. Zi de zi localnicii din Valea Roşie sunt nevoiţi să îndure gălăgia şi praful pe care le produc utilajele. Vremea capricioasă din ultima perioadă a mai încetinit ritmul de lucru al muncitorilor. „Dacă aţi fi venit aici când au început să lucreze şi să sape, să fi văzut ce haos total a fost. Lucrau şi noaptea, copiii se trezeau din cauza gălăgiei, iar a doua zi o luau de la capăt”, spune Irina Căciulă, o localnică.
„Nu putem ţine geamurile deschise şi nu putem să ne lăsăm copiii să se joace afară din cauza prafului”, spune şi Victor Cononov, un alt localnic care locuieşte în zonă de aproape zece ani.

Ploaia transformă străzile în lacuri
Dacă în toiul verii străzile erau pline de praf, acum, când plouă, acestea se transformă în mici lacuri, devenind astfel impracticabile pentru o bună bucată de timp.
„Când plouă, nu ne putem duce copiii la grădiniţă sau şcoală din cauza străzilor. Cum nu avem canalizare e greu să o scoatem la capăt prin noroaiele şi bălţile care se formează”, mai spune Victor Cononov. Purtătorul de cuvânt al primăriei, Corina Drăghici, a declarat că lucrările începute acolo în vara acestui an reprezintă de fapt organizarea de şantier pentru autostradă. „Se lucrează şi la construcţia unui pod de pontoane, temporar, peste Mureş care va asigura trecerea maşinilor de mare tonaj ce aprovizionează şantierul”, a explicat aceasta.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite