Bujor Buda, cel mai înverşunat apărător al patrimoniului arhitectural a primit Titlul de Excelenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A promovat şi păstrat valorilor Aradului, iar acum i s-a oferit Titlul de Excelenţă. Este vorba despre Buda Bujor, unul dintre cei mai înverşunaţi apărători ai patrimoniului arhitectural din Arad şi totodată principalul fondator al Asociaţiei Pro Urbe.

Apărătorul patrimoniului s-a născut la 24 octombrie 1935, în Pâncota şi a urmat toate şcolile dictate de Reforma Învăţământului din 1948. A absolvit Institutul Politehnic din Iaşi, promoţia 1958.

Îndrăgostit de istoria oraşului de pe Mureş, Bujor Buda a devenit cunoscut şi îndrăgit de către arădeni după ce a reuşit să salveze mai multe clădiri de patrimoniu, cu o valoare semnificativă în istoria oraşului. El a întocmit numeroase proiecte cu ajutorul cărora s-a obţinut finanţare.

Timp de un an, el, împreună cu membrii asociaţiei Pro Urbe au identificat şi studiat toate clădirile vechi din Arad. A fost studiiată faţada precum şi structura de rezistenţă.

Astfel, au fost inventariate 200 de clădiri, dintre care 40 au fost prezentate într-un proiect ca făcând parte din circuitul turistic integrat al clădirilor în stil Secession din Arad.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite