Un elev al regretatului Bruce Lee în Romania, faţă în faţă cu practicanţii Jeet Kune Do

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Weekend-ul trecut a reprezentat un moment important pentru practicanţii de Jeet Kune Do din ţara noastră. La Botoşani, în organizarea Federaţiei de Jeet Kune Do Române, Sifu Patrick Strong, elev şi prieten al marelui Bruce Lee, s-a aflat în mijlocul sportivilor români practicanţi ai Jeet Kune Do-ului.

Este pentru prima oară când un mare maestru al Jeet Kune Do-ului vine în România şi împărtăşeşte învăţătura originală a artei. Sifu Patrick Strong, 68 de ani, s-a antrenat cu marele Bruce Lee în perioada 1960-1966 în Seattle, când Bruce Lee nu începuse încă munca la filmele ce l-au consacrat şi s-a concentrat pe predarea artelor marţiale.

Arădeanul Lucian Moga, instructor de Jeet Kune Do al cluburilor Jeet Kune Do Arad şi Victoria Zăbrani a participat la întâlnirea cu marele maestru Patrick Strong.

„Consider că a fost unul dintre cele mai importante evenimente din viaţa mea atât la nivel de artă practicată cât şi la nivel personal pentru că am petrecut lângă sifu Patrick trei zile cum e greu să descriu. La 68 de ani are o viteză de reacţie, un nivel al tehnicii şi un har pedagogic cum nu am mai întâlnit. Mi-a făcut marea onoare de a-i fi translator împreună cu Sifu Amariei pe parcursul zilelor de seminar. Pentru toţi practicanţii Jeet Kune Do-ului acest eveniment reprezintă o încununare a eforturilor depuse pe parcursul activităţii Federaţiei, după cum îmi mărturisea la un moment dat sifu Bucher, pentru că am reuşit să aducem în România un elev direct al lui Bruce Lee. Sifu Patrick locuieşte actualmente în Long Beach California fiind fondator şi director al Deep Leveltm Jun Fan Jeet Kune Do, un sistem de învăţare creat de el pentru înţelegerea tehnicilor şi principiilor Jeet Kune Do-ului. După întâlnirea cu el am realizat că înţelegerea principiilor e doar începutul unui lung drum al dezvoltării personale”, a povestit Lucian Moga, despre experienţa alături de fostul elev al lui Bruce Lee.

Jeet Kune Do este stilul de arte marţiale care constituie un amalgam al tuturor stilurilor practicate de celebrul actor, maestru şi filozof Bruce Lee. „Există o federaţie de Jeet Kune Do şi aceasta lucrează direct cu Federaţia italiană de profil. Organizăm concursuri în sistem full-contact pe suprafaţă de ring”, spune Lucian Moga.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite