Bombă descoperită pe tronsonul de autostradă Arad-Nădlac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad (ISU) Arad spun că pirotehniştii arădeni au fost solicitaţi să se deplaseze pe tronsonul de autostradă Arad-Nădlac, în zona localităţii Pecica.

Acţiunea a avut loc, deoarece a fost semnalată descoperirea unor elemente de muniţie. La faţa locului, cei de la ISU au constatat că este vorba despre o bombă de aruncător de calibru 82 mm, descoperită de muncitori în balastul adus pentru a fi utilizat la stratul de uzură al autostrăzii.

După asanarea terenului, muniţia a fost ridicată de echipa pirotehnică, transportată şi depozitată în condiţii de maximă siguranţă până la distrugerea acesteia.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad doreşte să avertizeze populaţia cu privire la pericolul pe care îl poate genera manipularea acestui gen de muniţie de către nespecialişti.

„În cazul identificării unor elemente de muniţie, acestea nu trebuie atinse, ci se impune interzicerea accesului în zonă şi anunţarea imediată a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă prin numărul unic de urgenţă 112 sau a celui mai apropiat post de poliţie”,  spune Sorina Ambruș, purtător de cuvânt al ISU Arad.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite