„Big Brother” pe bani grei în loc de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele intersecţii din oraş şi trecerile de pietoni vor avea camere video. În municipiul Arad se vor investi bani grei în studii de fezabilitate şi semafoare, în timp ce agenţii de poliţie au salarii mizere.

Agenţii din Arad care au competenţă pe linie de poliţie rutieră nu vor mai fi nevoiţi să stea în intersecţii, deoarece se vor investi bani grei în extinderea sistemului de semaforizare în principalele intersecţii din oraş. De fapt, este vorba despre 28 de intersecţii, treceri de pietoni sau căi de tramvai. De asemenea, vor fi instalate şi camere video, inclusiv camere cu infraroşu şi de supraveghere a vitezei în intersecţiile principale.

Sistemul de supraveghere va putea detecta şi sesiza automat incidentele de trafic. Astfel, în municipiu va fi trafic „nemţesc”, deşi administraţiei i-au trebuit şase luni să semneze contractul pentru întocmirea unui studiu privind noul sistem al traficului. Licitaţia programată pentru luna ianuarie s-a finalizat abia la jumătatea acestui an, câştigătoare fiind firma germană Dr. Brenner Ingenieuregesellschaft MBH. În judeţul Arad sunt 90 de agenţi care fac parte din cadrul Serviciului Rutier şi al Biroului Rutier.

„Pe lângă aceştia, şi agenţii de la ordine publică mai pot avea astfel de atribuţii”, a spus Ovidiu Liber, purtător de cuvânt al Poliţiei Arad. Salariile agenţilor de poliţie diferă de la caz la caz, dar nu depăşesc, după reducere, suma de 1.200 de lei. În municipiu, aceşti agenţi sunt ajutaţi şi de către cei de la poliţia locală. „Avem 13 agenţi care merg în intersecţii, de regulă. Un agent câştigă pe lună până la 650 de lei”, a spus Nicoleta Belean, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Arad. Autorităţile speră că noul sistem le va economisi bani, fără a mai fi necesară plasarea agenţilor în intersecţii, însă costurile instalării şi întreţinerii sistemului vor cântări greu la buget.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite