Arad: Bicicliştii mai au un traseu pe care pot descoperi Pădurea Ceala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vizitatorii Pădurii Ceala beneficiază de astăzi de un traseu pitoresc care are şi un scop turistic, dar şi unul educativ.

Panourile moderne amplasate de-a lungul acestui traseu redau informaţii despre ceea ce cuprinde această zonă din punct de vedere al ecosistemului forestier. Copiii de la grădiniţă sau şcolarii însoţiţi de părinţi, dar şi aceştia din urmă, se pot relaxa şi pot învăţa multe lucruri despre ceea ce oferă împrejurimile Aradului.

De asemenea, turiştii străini vor avea multe modalităţi să se relaxeze şi să se informeze despre biodiversitatea din pădure. „În fiecare vară primim vizita unor prieteni din Germania. Ei adoră pădurea. Şi în acest an îi vom duce să vadă Păducerea Ceala cu atât mai mult cu cât s-a amenajat acest traseu nou“, a declarat Bogdan Marton.

Amenajarea noului traseu nu ar fi fost posibilă fără ajutorul a şase voluntari implicaţi în proiect, dar nici fără voluntarii dornici să îşi petreacă timpul în aer liber care au muncit la acest traseu.

„Voluntarii ni s-au alăturat în lupta pentru un mediu mai curat, o pădure frumoasă şi respectată“, a declarat Ovidiu Pârv, directorul Administraţiei Parcului Natural Lunca Mureşului. Proiectul a beneficiat de finanţare europeană.

Voluntari şi la igienizare

Un ajutor semnificativ l-au dat acestui proiect copiii cu nevoi speciale de la Fundaţia RCE Speranţa Copiilor Arad. Aceştia au participat la igienizarea traseului, dând astfel un exemplu tuturor tinerilor şi nu numai, să participe cât mai mult la astfel de acţiuni. Ei au demonstrat că nu sunt mai prejos ca mulţi copii de vârsta lor, care nu au probleme.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite