Belgienii vor veni la Arad pentru a se întâlni cu oamenii de afaceri din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii Consiliului Judeţean au spus că la eveniment vor participa 120 de persoane
Reprezentanţii Consiliului Judeţean au spus că la eveniment vor participa 120 de persoane

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicola Ioţcu, a anunţat astăzi că la Arad va avea loc Forumul Cooperării Descentralizate Româno-Belgian. Evenimentul va fi găzduit şi organizat de Consiliul Judeţean Arad, cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Belgiei şi se va desfăşura la Arad, în perioada 5 – 6 noiembrie 2010. 

Cei de la Consiliul Judeţean spun că acest Forum reprezintă încă o ocazie de a sărbători 130 de ani de relaţii diplomatice între Belgia şi România, dar şi 20 de ani de parteneriate între judeţele româneşti şi provinciile belgiene, între oraşe şi comune din cele două ţări, sub egida „Opérations Villages roumains”.

De asemenea, el stă sub semnul Preşedinţiei belgiene a Uniunii Europene în această a doua jumatate a anului 2010.

„Forumul de la Arad vine ca o continuitate a relaţiilor româno-belgiene, ultima întâlnire de acest gen având loc în 2006, la Bruxelles. Parteneriatul a fost conceput ca un Forum permanent de schimb de experienţă şi întâlniri între comunităţile locale din cele două ţări. Scopul principal îl constituie crearea unei puternice reţele de colaborare între entităţi publice şi private din România şi Belgia, care au considerat oportună continuarea acestui model de reuniuni. Din această colaborare se pot desprinde proiecte şi realizări în diverse domenii, de la economie şi comerţ, la turism şi strategii regionale”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Principala temă a Forumului o constituie descentralizarea, care va reuni în jurul aceleiaşi mese, miniştri, conducători la nivel local, oameni de afaceri şi reprezentanţi ai societăţii civile, parlamentari europeni, reprezentanţi ai instituţiilor europene, cum este Comitetul Regiunilor, prin persoana lui Luc Van den Brande, preşedintele Comisiei pentru Cetăţenie, Guvernanţă, Afaceri Instituţionale şi Externe, fost preşedinte al Comitetului Regiunilor, fost ministru-preşedinte al Regiunii Flandra.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite