Belgienii s-au înfruptat cu produse tradiționale românești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Belgienii au fost încântanți de produsele românești
Belgienii au fost încântanți de produsele românești

Belgienii au putut să afle informaţii despre Arad, dar şi să guste din produsele tradiţionale din acest judeţ, în cadrul unei prezentări făcute de Centrul Cultural Judeţean în oraşul Heist-op-den-Berg.

Un stand cu materiale informative şi produse tradiţionale din judeţul Arad a fost amenajat, la Casa de Cultură a orașului belgian. Localnicilor din Heist-op-den-Berg le-au fost servite produse ale membrilor Asociaţiei “Arădeanca”, care reuneşte producători tradiţionali din judeţ. Astfel, cei care au trecut pe la standul Aradului au fost serviţi cu pită de Pecica, diverse sortimente de salam şi şuncă de casă, brânză de Şofronea, plăcintă întinsă de Turnu, miere de albine, dar şi vin roşu şi alb din Podgoria Aradului şi ţuică de Chisindia.

„Cei care au gustat din produsele noastre au spus că sunt bune. Belgienii s-au arătat interesaţi de judeţul Arad, de produsele tradiţionale din judeţul Arad. Îi aşteptăm acasă la noi, să vadă unde se produc, dar să descopere şi alte lucruri frumoase despre Arad”, a spus Ana Maria Dumitrean, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad.

De asemenea, la standul Aradului au fost prezentate şi cărţi ale clasicilor români, enciclopedii ilustrate, materiale de prezentare a judeţului. Totodată, pentru copii au fost expuse cărţi cu colinde şi abecedare. O parte din cărţile prezentate, operele clasicilor români, vor rămâne la Ambasada României în Belgia.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite