Bătălia caloriilor se dă astăzi. Cum ne dregem după masa de Crăciun.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

Cu gândul la masa de Crăciun după un păhărel şi o sărmăluţă bine umplută cu calorii, arădenii se dreg după „reţete” din medicina populară. Pentru a evita o vizită la urgenţe, este necesară o masă cât mai echilibrată.

Că tot e sezonul festinurilor, parangheliilor şi a chefurilor, iar românii depăşesc mereu limita admisă de stomac şi de ficat, reacţiile adverse pot fi drese fie după modelul românesc, cu varză acră, fie după cel exotic, în care fructele şi ceaiurile calmează excesele mesei de Crăciun.

În primul rând, nu este indicat statul în pat după masă. Mişcarea este cel mai bun remediu de a scăpa de problemele cauzate de infulecatul de cârnaţi şi fripturi. După ce am terminat de mâncat, cea mai indicată este plimbarea în aer liber, mai ales acum când termometrul arată circa zece grade Celsius. Mai mult de atât, nu este indicat consumul de dulciuri după masă.

În cazul în care tentaţile sunt prea mari, două linguri de coajă de mandarină tăiată subţire şi fierte timp de zece minute alături de două linguriţe de ginger ras şi o linguriţă de zahăr vă scapă de indigestie.

Pentru balonări, o cană cu infuzie de chimen este cea mai indicată. Pentru stările de greaţă, cel mai un bun remediu este limonada, baută caldă. În cazul în care am „dat-o pe ulei” cu băutura cel mai comun remediu este ceaiul negru, care se bea neîndulcit. De asemenea, se poate zdrobi un cartof dulce crud peste care se adaugă o linguriţă de zahăr. Puneţi totul într-o cană, umpleţi cu apă fierbinte şi se poate servi pe post de compot.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite