Bătaia, distrugerea și amenințarea sunt principalele infracțiuni ale arădenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna martie jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, au executat 434 misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice în zonele pieţelor, târgurilor şi oboarelor, în zona instituţilor de învăţământ, la mitingurile de protest şi manifestările sportive.

În urma, acestor misiuni executate de jandarmii arădeni, au fost constatate pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional un număr de 27 infracţiuni, dintre care lovirea sau alte violenţe, distrugere, ameninţare şi furt calificat, cu 26 autori reţinuţi, iar în sistem integrat patrulele mixte formate din jandarmi şi poliţişti au constatat 17 infracţiuni cu 23 autori reţinuţi.

“Menţionez că marea majoritate a infracţiunilor au fost constatate în flagrant, fapt ce a dus şi la recuperarea imediată a prejudiciilor produse”, a spus Florin Zapodean, purtător de cuvânt la IJJ Arad.

Jandarmii arădeni au mai intervenit pentru aplanarea unor conflicte la 38 sesizări telefonice venite din partea unor cetăţeni pe numărul unic pentru apeluri de urgenţe 112 şi pe numărul inspectoratului 0257/514900.

Totodată, au fost aplicate un număr de 263 amenzi contravenţionale, în valoare de 115690 lei, un număr de 51 avertismente scrise, toate acestea în urma legitimării a peste 2000 de persoane şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri, comercializate ilicit de anumite persoane, constând în cafea, ţigări timbrate necorespunzător, alcool şi 260 kg de usturoi, în valoare de 10669 lei.

În această perioadă jandarmii arădeni au mai asigurat paza şi protecţia fizică a 68 transporturi de valori aparţinând Administraţiei Finanţelor Publice Arad, a 46 transporturi de corespondenţă clasificată şi a 6 transporturi speciale, care au tranzitat judeţul Arad.


Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite