Arad: Balul Bobocilor goleşte buzunarele liceenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rochii de gală, costume, frizuri sofisticate şi parfumuri scumpe, toate fac parte din tacâmul unei nopţi de bal.

Perioada Balurilor Bobocilor este în toi. Liceenii arădeni se întrec în concursuri, probe de dans pentru desemnarea celor mai frumoase perechi de boboci. Azi-noapte a fost rândul elevilor din clasa a IX-a de la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta“. Îmbrăcaţi în haine de gală, bobocii au adoptat ţinuta serioasă de scenă, caracteristică fiecărui actor şi au încercat să readucă în faţa publicului atmosfera unei familii regale.

Cele nouă perechi care s-au întrecut azi-noapte pentru titlul de miss şi mister boboc au trecut prin mai multe probe, care mai de care mai haioase. Balul în sine a fost o poveste desprinsă din viaţa fastuoasă a regilor. Dacă ţinutele vechi în care erau îmbrăcaţi regii şi reginele au fost împrumutate, nu la fel s-a întâmplat şi cu garderoba de gală pe care şi-a pregătit-o fiecare boboc în parte.

Pregătiri foarte costisitoare

Rochiile de gală şi pantofii cu toc ai fetelor au depăşit salariul multor muncitori. “Rochia pe care mi-am cumpărat-o pentru bal a costat 350 de lei, pantofii 100 de lei iar freza mi-am făcut-o la coafor şi m-a costat 60 de lei. Bineînţeles că m-au ajutat părinţii, altfel nu aveam cum să fac faţă acestor chelutieli. Nu îmi pare rău, o dată sunt clasa a IX. În plus am parte de o distracţie pe cinste”, a declarat Alina Sabău, una dintre concurente.

Cheltuială şi la ţinutele băieţilor

Chiar dacă juriul format din elevi şi cadre didactice nu a punctat doar ţinutele participanţilor ci şi felul în care aceştia s-au descurcat la probele surpriză, a fost imposibil ca cineva să nu remarce şi eleganţa băieţilor. “Costumul meu a costat 400 de lei. Pantofii îi am de anul trecut, aşa că am ieşit bine la acest bal”, a mărturisit Răzvan Moinea, un alt participant.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite