Arad: “Plouă” cu note de 10 la prima probă a Bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au prezentat, în această dimineaţă, rezultatele parţiale după prima probă a Bacalaureatului. „Nu au fost evenimente deosebite. Comisiile au fost

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au prezentat, în această dimineaţă, rezultatele parţiale după prima probă a Bacalaureatului. „Nu au fost evenimente deosebite. Comisiile au fost complete în toate unităţile de examinare, iar elevii au fost destul de bine pregătiţi. În prima zi s-au luat peste 700 de note de 10”, a declarat inspectorul general adjunct, Nicolae Pellegrini. Totodată,  37 de elevi au luat note între 5.00 şi 5.99 la limba română, proba orală.

Din cei 2.559 de absolvenţi care trebuiau să se prezinte ieri la prima probă a examenului de bacalaureat, 69 de elevi nu s-au mai prezentat la examen. Până acum, trei absolvenţi vor relua bacul în toamnă deoarece au fost respinşi la prima probă orală. Pe de altă parte, trei elevi nu au reuşit să se prezinte în sălile de examinare, ei fiind bolnavi.

„Un caz e de varicelă, iar celelalte două sunt cu o boală care nu permite transportul. Pentru aceşti elevi am primit acceptul comisiei naţionale să fie examinaţi la domiciliu în prezenţa unor profesori”, a concluzionat  Pellegrini.
Peste 4400 de absolvenţi de liceu sunt aşteptaţi să susţină examenele din cadrul Bacalaureatului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite