Autovehiculele de mare tonaj au interzis în Ungaria, de Ziua Tuturor Sfinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile de frontieră arădene anunţă restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru ziua de joi, vizate fiind autotrenurile.  Motivul pentru care au fost instituite restricţiile este Ziua Tuturor Sfinţilor, sărbătorită în data de 1 noiembrie.

Restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj se aplică în intervalul de timp 31 octombrie, ora 23.00 (ora României) – 1 noiembrie, ora 23.00 (ora României), precum şi cele obişnuite de la sfârşitul săptămânii, în perioada 3 noiembrie, ora 23.00 (ora României) – 4 noiembrie, ora 23.00 (ora României).

În acest sens, autorităţile de frontieră vor lua măsuri pentru derularea în bune condiţii a traficului prin punctele de trecere de la graniţa cu Ungaria, urmând a fi suplimentat personalul care-şi va desfăşura activitatea la controlul documentelor. De asemenea, va creşte numărului arterelor de control la automarfare, atât pe sensul de ieşire din ţară cât şi pe cel de intrare, daca va fi nevoie.

De asemenea, s-a luat legătura cu autoritătile de frontieră din Ungaria în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport.

Totodată, în zonele adiacente punctelor de trecere, vor exista patrule mobile, formate din poliţişti de frontiera români si reprezentanţi ai celorlalte structuri ale Ministerul Adiminstraţiei şi Internelor, care vor asigura ordinea si liniştea publica şi vor informa şoferii cu privire la măsurile aplicate de autorităţile statului vecin.

În vederea evitării aglomerărilor ce pot apărea ca urmare a configuraţiei punctelor de trecere şi a suprasolicitării din punct de vedere al tranzitului numai a unora dintre acestea, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare care intenţionează tranzitarea frontierei româno-maghiare, să folosească toate punctele de trecere existente la graniţa cu Ungaria.

„Precizăm faptul că Poliţia de Frontieră a luat toate măsurile ce se impun pentru ca traficul de călători şi autoturisme în această perioadă să se desfăşoare în condiţii normale, operativ, fluent şi civilizat. În prezent, traficul de persoane se desfăşoara în condiţii normale.

În situaţia în care există nemulţumiri cu privire la modul în care este efectuat controlul la trecerea frontierei, participanţii la trafic pot apela la numărul de telefon 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite