Autostrada Vestului, un proiect în mare întârziere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La jumătatea termenului de execuţie, constructorii abia au finalizat 15 la sută din proiectul de infrastructură.

Consorţiul de firme FCC – PORR, prima din Spania şi a doua din Austria, a anunţat că până la finalul anului va fi recuperat decalajul. După ce în urmă cu aproape o lună ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, i-a ameninţat deschis pe constructori cu rezilierea contractului, aceştia au dat semne de mobilizare. „Se lucrează în ritm alert de aproape trei săptămâni. În aceste zile aşteptăm şi raportările exacte să vedem cât anume s-a recuperat din întârzieri. Au noroc acum şi de vreme bună, fără precipitaţii, astfel că pot să se desfăşoare fără probleme”, a declarat Eusebiu Pistru, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.


Acesta mai spune că aceleaşi întârzieri de circa şase luni se înregistrează şi la şantierul centurii în regim de autostradă, care va înconjura Aradul în partea de sud - vest. „După raportările din această săptămână vom afla cât s-a recuperat exact şi dacă se va reuşi până la finele acestui an să ajungem la zi”, a mai explicat Pistru.

Constanţa: Se toarnă asfaltul pe Autostrada Soarelui !

Muncesc de zor la pod


Dacă pe viitoarea autostradă Arad-Timişoara se văd doar maluri de pământ, pe şantierul centurii Aradului în regim de autostradă se ridică pilonii de susţinere pentru viitorul pod peste Mureş sau se lucrează la fundaţiile altora. „Lucrăm zi lumină. Profităm şi de vreme, care ţine cu noi. E mult de lucru”, a declarat în această dimineaţă Marius Pop, unul dintre muncitori.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite