Autorităţile au stabilit că tânărul găsit carbonizat a adormit cu ţigara aprinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceea ce a mai rămas din locuinţa incendiată
Ceea ce a mai rămas din locuinţa incendiată

Aceasta este concluzia la care au ajuns autorităţile în urma cercetărilor efectuate după stingerea incendiului din localitatea Gurba, acolo unde un tânăr a fost găsit carbonizat.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani locuia într-o anexă din curtea cumnatului său. Divorţase, iar în ultima vreme refugiul oferit de cumnatul său era singurul lucru pe care bărbatul îl mai avea. Ultima oară fusese văzut în urmă cu două seri, când venise de la muncă şi a stat puţin cu familia de vorbă. Familia povesteşte că acesta a mers în anexa unde locuia, să doarmă.


Focul a izbucnit ieri spre dimineaţă, când unul dintre nepoţii săi s-a trezit şi a văzut ieşind fum din anexă. Speriat, copilul şi-a strigat imediat tatăl, care tocmai venise la muncă. Acesta a vrut să intre să vadă ce se întâmplă cu cumnatul său. Nu i-a trecut prin cap nici o clipă că tocmai atunci avea să se petreacă şi nenorocirea.


„ Am deschis uşa şi atunci a izbucnit focul. Probabil a intrat oxigen şi asta a ajutat. Nu am mai putut face nimic pentru că flăcările erau mult prea mari. Am strigat imediat după ajutor” , a declarat proprietarul casei care a ars.
Câţiva vecini au fost treziţi imediat de strigătele bărbatului şi au sărit să îi dea o mână de ajutor. Au sunat imediat la 112 iar pompierii au sosit de urgenţă la faţa locului. Abia după ce au reuşit să stingă focul, autorităţile au dat şi peste trupul carbonizat al bărbatului.


„Intervenţia a durat aproape 30 de minute, fiind salvate bunuri în valoare de aproximativ 120.000 de lei. Au ars aproximativ 10 metri pătraţi de acoperiş, un pat, un dulap şi un televizor. Potrivit primelor cercetări efectuate la faţa locului, cel mai probabil bărbatul a adormit cu ţigara aprinsă de la care a luat foc lenjeria de pat ” , a declarat locotenent Sorina Ambruş, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.
La faţa locului au ajuns şi poliţiştii care au demarat o anchetă, asta deşi din primele cercetări nu există indicii care să conducă spre o altă ipoteză decât ceea a unui accident nefericit.
 „Nu există suspiciuni cu privire la cauza decesului, totuşi aştepatăm rezultatele de la medicina legală pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat ”, a declarat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al IPJ Arad.


Trupul carbonizat al bărbatului a fost transportat la morga Spitalului Judeţean pentru efectuarea necropsiei, urmând ca apoi să se stabilească cu exactitate cauza decesului.
 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite