Au strâns bonuri fiscale în speranţa că vor face afacerea bătrâneţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie din Arad adună de mai bine de un an de zile, bonuri fiscale pentru orice produs pe care l-au achiziţionat. Cei doi soţi aşteaptă, conform promisiunilor celor de la guvern, să primească cotă parte din sumele pe care le-au cheltuit.

Oamenii au acum sute de bonuri fiscale şi vor să meargă cu ele la Guvern.

„Avem pensii mici. Abia putem să trăim din ele. Când am auzit ce a spus premierul am fost încântaţi. Şi de atunci am avut grijă să păstrăm toate bonurile. Bonurile noastre fiscale pe o lună ajung la 1250 lei. Eu am pensia de 534 lei, iar soţul de 736 lei. Am adunat atât bonuri fiscale, cât şi facturile de gaz, apă, telefon şi current. De asemenea, avem şi bonurile de la medicamente”, spune Floare Stana.

Familia Stana are strânse bonuri în valoare de aproape 15000 lei şi sperau să primească o primă. Bani, cu care spun ei ar fi trăit bine câteva luni.  „În august 2010 au crezut că facem afacerea bătrâneţii. Am fost motivaţi de premier. Chiar ne făceam planuri pentru banii ce trebuia să-i primim. Anul s-a încheiat şi noi am rămas cu bonurile, încă am mai strâns în continuare”, mai mărturiseşte Floare Stana.

Cei doi soţi au trăit şi au mucit din greu în comunism la Cooperativa de consum, Simion ca tâmplar şi Floare croitoreasă şi tricotoare. Amândoi sunt cardiaci, Simion, are şi o  intervenţie chirurgicală. Veniturile sunt aşa de mici încât nu îşi permit să cumpere toate alimentele. Ei cumpără lapte şi îşi fac brânză, făină şi îşi fac pâine. Fructele şi legumele le cumpără mai trecute, că sunt la reducere.

Familia Stana nu este singura din Arad, care a strâns bonuri. Şi familia Rusu spune că a făcut acelaşi lucru, însă când au văzut că cei de la guvern nu se ţin de cuvânt au renunţat.

„Ni s-a spus că primesc recompensă cei care colecţionează bonuri fiscale, ca măsură de combatere a evaziunii”, spune Pavel Rusu.

Oamenii din Arad s-au apucat de colectat bonuri, după ce Emil Boc a declarat, în data de 25 iulie 2010 că: „Încurajăm oamenii care cumpără produse în România să ceară bonuri fiscale pentru a avea parte de deduceri la sfârşitul anului”.  Primul ministru a adăugat că: ,,Guvernul va stabili un plafon anual de bonuri fiscale care se vor aduna, iar cumpărătorii vor primi o primă din acea sumă de bani. Deducerea se va acorda pentru bonuri fiscale la toate produsele, de la pâine, până la lucruri foarte scumpe”.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite