Au rămas fără combustibil şi s-au decis să fure dintr-un TIR de pe marginea drumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii au recuperat paguba produsă de cei şase
Jandarmii au recuperat paguba produsă de cei şase

Şase persoane care se întorceau din străinătate au fost prinse de jandarmi în timp ce încercau să golească rezervorul unui TIR pentru a putea să îşi continue drumul spre casă. Doar patru dintre cei şase pasageri ai microbuzului au fost reţinuţi, ceilalaţi doi reuşind să fugă, însă nu pentru mult timp.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 26/27 noiembrie, în jurul orei 23.00. Un echipaj de jandarmi aflat în serviciu în zona Pieţei Sporturilor, a observat un grup de persoane care încerca să golească rezervorul unui TIR, care staţiona într-o parcare special amenajată.

Imediat ce jandarmii s-au apropiat să îi ia la rost pe cei şase, aceştia au luat-o la goană. În cele din urmă, o parte din ei au fost prinşi de oamenii legii. Aceştia, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, din municipiul Bacău, se îndreptau cu un microbuz din străinătate spre casă. Ajunşi în Arad, la scurt timp după ce au trecut graniţa, călătorii au rămas fără combustibil. Aşa că, disperaţi să ajungă acasă, aceştia au găsit o modalitate mai puţin legală de a-şi continua drumul.

„În municipiul Arad au rămas fără combustibil şi au hotărât să-l sustragă dintr-un autotren observat pe marginea unui drum. Au deschis cabina autotrenului, pentru a face rost de recipiente şi au reuşit să tranporte o canistră de 20 litri. În timp ce o umpleau pe cea de a doua, au fost observaţi de jandarmi”, a declarat cpt. Emilia Fînaţă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad.

Din cele şase persoane, patru au fost prinse de jandarmi, două reuşind să fugă. La scurt timp însă, căutările jandarmilor au avut şi rezultate iar celalalte două persoane au fost şi ele găsite.

Suspecţii s-au ales cu dosar penal pentru furt calificat, complicitate la furt şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.  

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite