Au început cursurile gratuite pentru populaţia din mediul rural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad au anunţat că în calitate de partener au început derularea cursurilor de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale în cadrul proiectul PRO RURAL. 

Proiectul are ca obiectiv creşterea nivelului de ocupare în activităţi non-agricole a populaţiei rurale din regiunile Vest şi Sud-Vest, printr-un set de acţiuni care urmăresc stimularea iniţiativelor antreprenoriale în domenii care pot genera dezvoltare locală durabilă şi dezvoltarea de competenţe profesionale, în special a tinerilor din mediul rural (cu o atenţie deosebită acordată femeilor), în vederea creşterii şanselor acestora de integrare pe piaţa muncii.

Prima întâlnire în cadrul cursului de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale a avut loc, în comuna Vladimirescu.

„Bucurându-se de o bună promovare în rândul populaţiei rurale din judeţul Arad, acest prim curs a debutat având o participare semnificativă, fapt ce asigură o bună desfăşurare a proiectului atât în această comună, cât şi în alte 7 localităţi din judeţele regiunii Vest”, spun reprezentanţii Camerei.

Proiectul va avea o durată de 36 de luni şi se va desfăşura în următoarele judeţe: Arad, Caraş Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Timiş şi Vâlcea. Proiectul este coordonat de către Fundaţia Centrul de Pregătire Profesională Vâlcea, Camera de Comerţ Arad fiind partener 1 în derularea proiectului, iar Fundaţia Antreprenoriat Social Vâlcea partener 2.

Persoanele care doresc să participe la cursurile organizate în cadrul proiectului trebuie să îndeplinească mai multe condiţii.

Să aibă studii liceale, să fie în cautarea unui loc de muncă,  să fie persoane inactive, persoane ocupate în agricultura desubzistenţă, şomeri, şomeri de lungă durată, şomeri tineri,  manageri din mediul rural şi angajaţi din mediul rural.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite