Atenţie tu cui dai accept! În spatele unui profil frumos se pot ascunde intenţii periculoase!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este mesajul transmis de polițiștii arădeni tuturor cetățenilor, însă în special tinerilor. În cadrul campaniei de prevenire a pornografiei infantile pe internet ”TU CUI DAI ACCEPT?”, poliţiştii arădeni din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au organizat în aceste zile, întâlniri cu elevii claselor de gimnaziu de la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”.

Elevilor le-au fost prezentate  aspecte privind siguranţa online a tinerilor, securitatea conturilor pe care şi le creează în reţelele de socializare, despre relaţiile pe care unii dintre tineri le dezvoltă în mediul virtual cu persoane necunoscute, situaţii problemă la care pot fi expuşi tinerii în mediul virtual. 

“Un aspect deosebit de important dezbătut cu elevii a fost legat de necesitatea comunicării cu părinţii şi cadrele didactice, problemelor ce pot apărea în mediul virtual şi consecinţele pe care le pot genera astfel de probleme”, a declarat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției Arad.

Elevii au vizionat videoclipuri cu mesajul campaniei şi recomandări pentru folosirea în siguranţă a mediului virtual, au primit pliante cu sfaturi atât pentru copii cât şi pentru părinţi.

Poliţiştii le-au prezentat şi informaţii despre  site-ul  www.safernet.ro,  unde tinerii pot raporta un abuz sau pot primi mai multe informaţii pentru siguranţa online. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite