Atenție elevi! Se fac înscrieri pentru una din facultățile Administrației Naționale a Penitenciarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții Penitenciarului Arad desfășoară în aceste zile o campanie de prezentare și promovare a ofertei de școlarizare a Administrației Naționale a Penitenciarelor, pentru anul școlar 2011-2012.

Elevii din clasele a XI-a și a XII-a din toate liceele primesc pliante de prezenterare a școlilor de ofițeri și agenți de penitenciare. “În cadrul vizitelor expunem diverse materiale menite să capteze interesul elevilor.

Înscrierile au loc la Facultatea de Poliție din cadrul Academiei, la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul” București și la Institutul Medico-Militar București”, a declarat Eduard Magold, purtător de cuvânt  în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Arad. Facultatea de Poliţie din cadrul Academiei de Poliţie asigură formarea iniţială a ofiţerilor de penitenciare, licenţiaţi în domeniul fundamental „Ştiinţe juridice”, prin studii universitare de licenţă în domeniul „Drept”, specializarea Ordine şi siguranţă publică”.

Trei facultăți în domeniu

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti organizează studii universitare de licenţă, cu durata de trei ani, în următoarele specializări „Psihologie - informaţii” şi „Studii de securitate şi informaţii”. Institutul Medico-Militar Bucureşti este instituţia militară de învăţământ superior, subordonată Ministerului Apărării Naţionale prin Direcţia Medicală şi organizează cursuri în specializările medicină, medicină dentară, respectiv farmacie, viitorii medici, şcolarizaţi pentru Ministerul Justiţiei – Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Înscrieri la birourile din penitenciare

“Școala națională de pregătire a agenților de penitenciare Târgu Ocna este singura instituţie de învăţământ din România care asigură selecţionarea şi şcolarizarea agenţilor de penitenciare, prin cursuri cu durata de un an, având totodată şi un rol important în formarea profesională continuă şi perfecţionarea personalul din sistemul penitenciar prin susţinerea de cursuri, organizate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor”, a adăugat Eduard Magold.

Înscrierile pentru locurile destinate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la cele trei instituţii de învăţământ superior, cât şi la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, se pot face la sediul unităţilor din sistemul penitenciar. Personalul birourilor resurse umane şi formare profesională din cadrul penitenciarelor este abilitat să îndrume şi să sprijine realizarea dosarelor de înscriere a candidaţilor.

Avantajele viitorilor ofițeri

Elementele de interes pentru tinerii dornici să dezvolte o carieră în domeniul execuţional penal se concentrează în jurul mai multor aspecte. Asigurarea unui loc de muncă stabil după absolvire, prin repartizarea într-o unitate din sistemul penitenciar și acordarea unei solde lunare pe timpul studiilor sunt principalele avantaje pe care le pot dobândi tinerii arădeni.

“Asigurarea în condiţii de gratuitate a cazării, mesei, echipării, cursurilor şi asistenţei medicale pe timpul şcolarizării; acordarea, după absolvire, a gradului de ofiţer sau agent de penitenciare; condiţii de salarizare decente; asigurarea unui climat organizaţional motivant, cu numeroase oportunităţi de dezvoltare a carierei; posibilitatea de a face parte dintr-un segment important al siguranţei, apărării şi ordinii publice; posibilitatea de realizare pe plan profesional, sunt alte avantaje care îi pot motive pe absolvenți să aleagă această carieră”, a completat Eduard Magold.

Alte informații

Pentru o mai bună informare asupra specificul sistemului penitenciar elevii sunt invitați să viziteze site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, www.anp-just.ro şi al Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, www.snpaptgocna.ro.




Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite