Atentie! Inainte de sarbatori hotii isi fac plinul de pe spatele aradenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru ca in aceasta perioada hotii de buzunare stau cu ochii pe portofelele celor veniti la cumparaturi, politia recomanda maxima prudenta persoanelor care pleaca la piata ori in supermarketuri. 

Cele mai frecvente infractiuni care se comit in perioada sarbatorilor sunt furturile din buzunare, genti, sacose, din cauza aglomeratiei din spatiile comerciale, din mijloacele de transport in comun sau din piete.

Cei care se afla la cumparaturi in aceasta perioada nu trebuie sa uite ca, in multimea de oameni care ii inconjoara, se pot afla si hoti, acestia asteptand o clipa de neatentie pentru a le fura din genti, buzunare sau bagaje.

Pe tineri, politistii ii sfatuiesc sa fie foarte atenti cu cine se imprietenesc in locurile in care isi vor petrece sarbatorile si, de asemenea, in discutiile purtate sa nu dezvaluie situatia materiala, pentru a nu deveni, din „prieteni" - victime.

Hotii de buzunare actioneaza de obicei in echipa: unul urmareste ca in zona sa nu fie nimeni care sa-i poata observa cand fura, altul care „atenteaza" direct la geanta, buzunarul sau masina victimei si inca un „personaj" care preia bunul si dispare, astfel incat sa-i fie pierduta urma. Hotii care actioneaza in grup isi fac semne discrete intre ei, iar la apropierea mijlocului de transport se raspandesc intr-o anumita ordine, in raport cu sarcina pe care o are fiecare.

Adoptati un comportament preventiv, pentru a nu deveni tinta hotilor de buzunare!

In zonele aglomerate din piete, bazare, gari, autogari, magazine, manifestati atentie sporita asupra banilor sau altor obiecte personale!

Nu purtati portmoneul in buzunarele exterioare ale vestimentatiei, in sacosa sau la vedere, ci in posete, borsete sau in buzunarele interioare ale vestimentatiei!

Evitati locurile aglomerate daca aveti asupra dumneavoastra o suma importanta de bani, deoarece acestea sunt mediul favorabil hotilor de buzunare!

Nu numarati banii pe strada sau cand sunt mai multe persoane in jurul dumneavoastra!

Cand efectuati diverse plati, nu scoateti toti banii pe care-i aveti, ci numai suma de care aveti nevoie!

Purtati la dumenavoastra numai strictul de bani necesar, iar daca detineti in geanta sume de bani mai mari, impatiti banii in mai multe buzunare, astfel incat, atunci cand platiti la casa, lumea din jur sa nu poata observa teancurile de bancnote.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite