Arad: Atenție la cremele de protecție solară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Atenție la cremele de protecție solară!
Arad: Atenție la cremele de protecție solară!

Protecția consumatorului a verificat comercianții de creme pentru protecția solară, la marea majoritate dintre aceștia constatând abateri.

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Arad au  verificat respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice de protecţie solară („pentru băi de soare” sau „pentru plaja”) şi a autobronzantelor („pentru bronzare fără soare” sau „sunless” ).


Au fost verificaţi un număr de 12 operatori economici, constatându-se abateri de la legislaţia privind protecţia consumatorilor la un număr de 11 dintre aceştia.

„Considerăm gravă această situaţie având în vedere că la 11 firme, din totalul de 12 verificate, am întâlnit nereguli. Facem un apel către operatorii economici în sensul respectării întocmai a legislaţiei în vigoare, ţinând cont că, până la urmă, e vorba de sănătatea cetăţenilor care achiziţionează aceste produse de sezon. Inspectorii CJPC vor continua verificările pe toată perioada sezonului estival”, a declarat Răzvan Sabău, directorul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului.

Pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor s-au  aplicat un număr de 11 sancţiuni contravenţionale, din care 2 avertismente şi 9 amenzi contravenţionale  în sumă de 55.000 lei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite