Asociaţiile de vânătoare vor rămâne fără o sursă sigură de venituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânătorii din Arad trebuie să ştie că nu mai sunt condiţionaţi să fie membri ai unor asociaţii de vânători sportivi pentru a purta şi folosi armele de vânătoare. Singura condiţie pe care trebuie s-o îndeplinească este aceea de a deţine permis de vânătoare eliberat de autorităţile române.

Astfel, Cristian Chismorie, de la Asociaţia de vânătoare „Ruguţ Înflorit”, anunţă că de la 1 august vânătorii îşi pot păstra această calitate şi fără a mai fi membri ai unei asociaţii.

„Odată cu apariţia noi legi, vânătorii nu mai sunt condiţionaţi să fie membri ai unor asociaţii de vânători sportivi pentru a purta şi folosi armele de vânătoare. Singura condiţie pe care trebuie s-o îndeplinească este aceea de a deţine permis de vânătoare eliberat de autorităţile române. Această lege a venit în sprijinul vânătorilor care achitau an de an cotizaţia (800-1000 lei/an) doar pentru a-şi păstra arma, fără a participa măcar într-o zi la vânătoare”, spune Chismorie.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre Asociaţiile de vânătoare care şi-au bazat veniturile pe  cotizaţiile vânătorilor, obligaţi să fie membri într-o asociaţie şi să cotizeze anual pentru a putea să-şi păstreze arma. „Azi, aceste asociaţii sunt dezavantajate, prin faptul că acea cotizaţie a vânătorilor nu mai poate reprezenta un venit sigur pentru ele în viitor”, mai spune Cristian Chismorie.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite