Asistenţii medicali din Arad nu mai pot trăi cu banii pe care îi primesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistenţii medicali din Arad sunt nemulţumiţi de salariile care s-au redus şi de faptul că mai multe sporuri au fost tăiate. Cumulat, angajaţii din sistemul sanitar susţin că în acest fel, reducerea venitului lunar a fost de peste 45%.

Pe lângă problema salariilor în spitalele din Arad sunt şi altele. Este vorba despre criza de personal, care atinge cota de 60%.

„Este foarte greu să mai trăim aşa. Salariile sunt foarte mici. Sunt persoane, care au rate şi care trebuie să ducă bani de acasă să le plătească. Au CAR şi nu le-a ajuns salariul să achite. Am colege care câştigă sun 700 de lei. Au copii de şcoală şi nu le ajung banii pentru nimic” a spus Liliana Negru, cadru medical.

Cum în toată ţara cei de la Sanitas au dat în judecată conducerile tuturor spitalelor şi la Arad s-a întâmplat acelaşi lucru.

,,Am trimis o listă în fiecare unitate spitalicească astfel încât fiecare membru al sindicatului să aibă posibilitatea să se menţină sau să se retragă de pe acea listă. Până acum sunt înscrişi avem peste 2.000 de angajaţi“, a spus Delia Bonca, preşedintele Sanitas Arad.

Mulţi asistenţi medicali din Arad spun că mai au şi o altă alternativă pe lângă, aceea de a acţiona statul român în instanţă. Este vorba despre plecarea în străinătate.

„Salariile din unităţile spitaliceşti din multe ţări sunt mult mai atractive, iar condiţiile de muncă sunt mai bune. Acolo măcar şti că în ziua de salar rămâi cu bani în buzunar”, spune Mioara Filip.




Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite