Asiaticii rup vămile arădene. Peste 80 de migranţi prinşi la vamă în luna martie.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frontieriştii arădeni au tot mai mari probleme în apărarea graniţelor. Numărul migranţilor care sunt prinşi trecând ilegal graniţa a crescut. Cei prinşi în flagrant spun că vor să scape de sărăcie şi caută să ajungă în Europa de Vest.

În martie, nu mai puţin de 82 de persoane au fost reţinute în încercarea de a trece ilegal vămile. Primul loc în topul migranţilor au fost cei care au încercat să iasă din ţară ilegal pe la zona verde, adică 55 de persoane. La acest capitol tunisieni şi algerienii au fost cei care au testat vămile. 

Pe locul doi s-au aflat migranţii care au crezut că-i poate fenta pe frontierişti cu paşaporate sau buletine false (19 persoane), urmaţi de migranţii ascunşi în mijloacele de transport (opt persoane). În topul migranţilor care au fost depistaţi în tentativă la frontieră se află tunisienii, 17 persoane, afganii, şapte persoane, urmaţi de cetăţeni din Pakistan, Turcia şi Maroc. 

„Motivaţia principală a persoanelor care apelează la diverse metode ilegale este ajungerea în state din Spaţiul Schengen, pentru a se alătura rudelor sau a-şi găsi locuri de muncă mai bine plătite. Pe secţiuni de frontieră, cele mai multe persoane care au încercat să iasă ilegal din ţară au fost depistate la Nădlac, 50 persoane, peste 60% din totalul IJPF Arad”, a declarat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al IJPF Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite