Arad: Arheologii profită din plin de vară pentru descoperiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Arheologii profită din plin de vară pentru descoperiri
Arad: Arheologii profită din plin de vară pentru descoperiri

Situl arheologic Tauţ „La Cetate” este unul dintre punctele fierbinţi de pe harta lucrărilor efectuate de arheologi în acest an.

Primele investigaţii în zona Taunţ s-au făcut în 1999, când s-a realizat şi o primă ridicare topografică. Săpăturile au început în toamna anului 2002, iar campaniile arheologice care au urmat au permis dezvelirea unui ansamblu de clădiri orientat est-vest, care a aparţinut unei biserici medievale, construită în mai multe etape.

„În această vară s-a urmărit delimitarea incintei din  jurul bisericii, fiind trasate secţiuni atât pe latura de vest, cât şi pe cea de sud a turnului de clopotniţă. Cercetările arheologice demarate la începutul lunii iulie au adus noi informaţii în ceea ce priveşte potenţialul arheologic al zonei: fortificaţia de pământ, biserica gotică de secol XIV-XVI şi locuinţele ridicate ulterior, în perioada secolelor XVI-XVII”, a explicat Adelina Stoenescu, din cadrul departamentului de relaţii publice al Complexului Muzeal Arad.

Interes sporit în branşă

Echipa de arheologi care lucrează la Tauţ, formată din responsabilul ştiinţific George Pascu Hurezan, Florin Mărginean şi Victor Sava, este întregită de Anca Niţoi de la Muzeul Naţional Brukenthal Sibiu şi de  George Tomegea, de la Muzeul ASTRA Sibiu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite