Aradul va primi mii de pubele și containere pentru colectarea deșeurilor din tot județul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădenii vor putea selecta gunoaiele în pubele şi containere nemţeşti, după ce aleşii judeţeni au semnat deja contractul cu firma câştigătoare a licitaţiei, firmă care furnizaeză produse în peste 30 de ţări din Europa.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea infrastructurii de mediu în conformitate cu standardele europene în domeniul gestionarii deșeurilor pentru a spori în mod semnificativ calitatea mediului şi a condițiilor de viață.

Proiectul este finanțat prin intermediul Programului Operațional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este 122.573.648 lei, Co-finanțarea Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) - 80% (90.324.607 lei), 18% - bugetul de stat, iar 2% - co-finanțare locală.

Durata de implementare a proiectului este de 36 luni, în perioada 2010-2013. În acest sens, județul nostru va primi 50.000 de unități de compostare individuală, 3.200 de containere metalice pentru colectarea deșeurilor reziduale din zonele rurale și 1880 de containere din plastic pentru colectarea deșeurilor din hârtie.

S-a stabilit deja cu primăriile din Ineu, Chişineu-Criş şi Bârzava locurile unde vor fi amplasate pubelele pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

„Implementarea proiectului se află acum la un pas foarte important: achiziţionarea de pubele şi containere, adică asigurarea bazei de colectare selectivă. Practic, cel mai important este ca fiecare cetăţean să fie conştient de responsabilitatea sa individuală. Dacă arădenii respectă acest principiu, celelalte etape sunt mult mai uşor de pus în practică, astfel încât finalitatea va fi un judeţ mai igienic şi un mediu mai curat”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite