Aradul va fi centru regional în lupta cu febra aftoasă, gripa porcină şi aviară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad au spus că vor fi dotaţi cu  laboratoare mobile moderne. De asemenea, spun că instituţia va căpăta însemnătate regională în ceea ce priveşte bolile răspândite printre animale.

Bazele unui astfel de proiect au fost puse recent  prin prezenţa la Arad a secretarului de stat Radu Roatiş, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

„Dorim să creăm la Arad un Centru de pregătire continuă pentru bolile majore din domeniu, cum ar fi febra aftoasă, gripa porcină sau gripa aviară”,  spune secretarul de stat Radu Roatiş.

Principalul argument al acestei decizii este buna colaborare a instituţiei cu autorităţile locale, colaborare materializată în special prin alocarea unei noi locaţii instituţiei.

„Am văzut deschidere maximă la autorităţile locale, care au înţeles că avem un rol comun şi anume  sprijinirea cetăţeanului. Noi, prin prevenţie şi siguranţă, administraţia locală prin celelalte aspecte legate de viaţă de zi cu zi”,  mai spune Radu Roatiş.

Centrul de pregătire continuă presupune dotarea suplimentară a Direcţiei Sanitar-Veterinare arădene cu mai multe „containere” – în fapt, laboratoare mobile – care pot fi deplasate rapid şi cu uşurinţă la eventualele focare de boală şi care să ofere în teritoriu posibilităţi de analiză şi o bază de date completă.

„Va fi mărită capacitatea laboratorului, se va investi în instituţia noastră, deoarece DSVSA Arad trebuie să fie cât mai funcţională”, spune Gheorghe Ban, directorul DSVSA.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite