Aradul va avea o secție TBC nouă. Vezi aici în ce cartier va fi construită!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Așa va arăta noua construcție
Așa va arăta noua construcție

Reprezentantii Consiliului Județean Arad au semnat, astăzi, contractul pentru proiectarea și construirea unei secții TBC, secție aparținând Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Imobilul va fi situat pe strada Stephan Ludwing Roth, în cartierul Grădiște.

Suprafața pe care se va întinde noua secţie este de 8006 metri pătraţi, astfel încât aceasta să îndeplinească toate condiţiile pentru a fi autorizată şi clasificată.  Unitatea spitalicească va avea 112 paturi, din care 50, pentru pneumologie.

Firma Tehnodomus are obligaţia să proiecteze lucrările în termen de 45 de zile de la data semnării contractului, urmând ca în termen de 36 de luni de la data aprobării proiectului tehnic să finalizeze construcţia clădirii. Finanţarea investiţiei care se ridică la peste zece milioane de lei este asigurată de Consiliul Judeţean Arad.

„Judeţul Arad are o situaţie dificilă din punct de vedere a structurii patrimoniale, adică a ceea ce înseamnă proprietatea clădirilor. Cea mai importantă secţie funcţionează într-o clădire revendicată, retrocedată şi la care am depăşit cei 5 ani cât puteam să stăm acolo şi ni s-a solicitat să o părăsim. Am găsit înţelegere şi vom rămâne, dar nu avem altă soluţie decât o investiţie proprie a Consiliului Judeţean, pe un teren la limita municipiului, ocazie cu care vom scoate secţia din oraş, aşa cum prevăd normele europene”, spune Nicolae Ioţcu, președintele Consiliului Județean Arad.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite