Aradul se confruntă cu tot mai mulți pacienți intoxicați cu ciuperci culese din pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alte cinci cazuri de pacienți intoxicați în urma consumului de ciuperci otrăvitoare au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Arad, în ultimele 24 de ore.

Pe această cale, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Arad atrag atennția tuturor persoanelor să nu mai consume ciuperci din păduri sau de pe camp, pentru că sunt extreme de periculoase.

„Trei pacienţi provin din localitatea Lipova, fiind membri unei familii. Toţi trei sunt pacienţi adulţi şi prezintă simptomele unei intoxicaţii. Unul dintre ei este în comă de gradul întâi. Membrii acestei familii au consumat ciuperci culese de pe câmp în data de 28 mai”, spune Dana Negru, director la Direcția de Sănătate Publică Arad. Toţi cei cinci pacienţi care au ajuns în ultimele ore la spital au rămas internați, starea lor fiind destul gravă.

“În numai două săptămâni au fost descoperite zece cazuri de intoxicaţii cu ciuperci. Consumul ciupercilor culese de pe câmp sau din păduri este foarte periculos, putând cauza chiar şi moartea”, a adăugat Dana Negru.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite