Aradul sub ape: o stradă este inundată, iar sute de mii de locuitori nu au apă la robinete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii municipiul Arad, dar şi ai altor zece localităţi învecinate au rămas, încă de duminică dimineaţă, de la ora 5.00, fără apă caldă şi rece. Cum, majoritatea era acasă, deoarece este zi liberă în oraş s-a instalat panica. Cu bidoanele pe biciclete sau în maşini, arădenii au căutat disperaţi o sursă de unde să se aprovizioneze.

Totul s-a întâmplat din cauza unei avarii la magistrala principală, care a explodat, în zona Renașterii din cartierul Micălaca. Chiar, dacă este duminică, strada Renaşterii unde a avut loc avaria s-a umplut de muncitori şi utilaje. Este strada unde în momentul de faţă se executau lucrări de modernizare. Acum, mai ales cei care locuiesc la blocuri în Micălaca cară apa de pe strada respectivă cu bidoanele.

„Nu avem apă la toaletă şi ne-am gândit să luăm de aici, de unde s-a inundat strada. Nu avem altă sursă”, spune Maria, din cartierul Micălaca. Dacă cei care locuiesc în Micălaca au luat apă de pe strada inundată, cei din Vlaicu s-au dus la cimitir cu zeci de bidoane de unde s-au alimentat.

„Nu am mai păţit aşa ceva de pe vremea lui Ceauşescu”, spune Camelia Rus.

Cei de la Compania de Apă spun că pierderea de apă de pe magistrala afectată a fost atât de mare după avarie încât staţia de pompare nu putea susţine presiunea necesară pentru alimentarea populaţiei. Tot aceştia spun că speră ca până după amiză să aibă apă măcar o parte dintre arădeni.

Clik pe poză pentru a vedea galeria foto

image
image
image

Au golit apa din supermarket-uri


Rămaşi fără apă de băut, arădenii au luat cu asalt supermarket-urile şi magazinele. Oamenii au cumpărat mii de litri de apă, lăsând goale rafturile magazinelor, disperaţi că nu au cu ce face de mâncare şi cu ce se spăla. Primele care au dispărut de pe rafturi au fost bidoanele de 10 litri, apoi cele de 5 litri, pentru ca, în final, să se dea o adevărată bătălie pentru apa plată îmbuteliată la 2 litri. Cei care au maşini nu au mai stat pe gânduri şi s-au îndreptat spre ştranduri.

„Dacă tot nu avem apă, mergem în Ungaria la ştrand. Sperăm că acolo nu au probleme”, spune Mihai Albu, din cartierul Vlaicu.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite