Aradul începe să prindă viață pentru sărbătorile de iarnă. Vezi ce pregătește Primăria pentru anul acesta!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au început deja să împodobească orașul
Au început deja să împodobească orașul

Primăria municipiului a început deja împodobirea oraşului pentru sărbătorile de iarnă. Instalaţiile luminoase sunt deja montate în aceste zile, în centrul oraşului. În acest an, în premieră, va fi iluminată festiv strada Meţianu, prima stradă pietonală din Arad, care este modernizată cu fonduri europene.

Ca în fiecare an, vor fi montate în oraş peste 360.000 de beculeţe colorate, care vor forma ghirlande şi tuburi luminoase, dar şi bannere luminoase cu inscripţia „La mulţi ani”.

„Dorim ca până la Ziua Naţională a României, căreia îi vom dedica în acest an patru zile de manifestări, pavoazarea oraşului să fie finalizată. Vor fi montate ghirlande luminoase în centrul oraşului, în intersecţiile mari, pe poduri, la intrările în oraş şi în cartiere. De asemenea, vor fi montate ghirlande şi decoraţiuni speciale şi în Parcul Copiilor”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

Strada Meţianu decorată ca-n povești

De un iluminat de sărbătoare special va beneficia strada Meţianu care va fi împodobită în premieră, cu instalaţii luminoase de la un capăt la altul şi cu candelabre luminoase care să-i dea un aer occidental.

Târgul de Iarnă rămâne în fața Primăriei

Ca şi în anii trecuţi, în faţa Palatului Administrativ va fi montat bradul tradiţional de Crăciun, care va fi împodobit special, ceremonia de aprindere a luminilor urmând să fie programată în preajma zilei de 6 decembrie.

Odată cu marcarea începutului „luminos” al sărbătorilor de iarnă în oraş, arădenii vor putea să viziteze şi tradiţionalul Târg de Iarnă, care va fi amenajat, ca în fiecare an, pe platoul din faţa Palatului Administrativ.

Organizat după modelul Târgului de Iarnă de la Viena, târgul va avea zeci de căsuţe în care se vor comercializa produse specifice sărbătorilor, decoraţiuni pentru Crăciun, antichităţi, cadouri, produse tradiţionale din judeţul Arad, produse de patiserie şi cofetărie.

Târgul de Iarnă va fi deschis de la începutul lunii decembrie până în 9 ianuarie.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite