Aradul este astăzi în plină curățenie. Aproape 2000 de arădeni au ieșit la strâns de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul „Let’s Do It Romania” a scos astăzi în stradă mii de arădeni. Fie simpli voluntari, fie angajați ai unor instituții, cu toții au ieșit pentru a face curățenie în zonele indicate de organizatorii evenimentului ca fiind adevărate focare de infecție.

Aradul se situează pe un loc fruntaş la nivel de ţară, în ceea ce priveşte implicarea în acţiune a asociaţiilor şi organizaţiilor neguvernamentale participante – 23 la număr, precum şi a voluntarilor implicaţi, peste 1.500. Pentru această cauză sunt aşteptaţi însă se alăture sute de arădeni.
Cel mai mare proiect de implicare socială din România îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii în ceea ce priveşte gestiunea corectă a deşeu­rilor. Proiectul îşi propune curăţarea arealelor naturale de pe teritoriul întregii ţări într-o singură zi, astăzi, 24 septembrie 2011. Organizatorul evenimentului este Asociaţia Efect Verde, ajutată de Crucea Roşie Arad, Asociaţia Pompierul şi Asociaţia ProgressOn.

Astfel, voluntarii se vor întâlni astăzi de dimineaţă, la ora 9.00, în Piaţa Avram Iancu, unde se va da start marii ecologizări. Sacii cu deşeuri vor fi colectaţi în locuri aproape de drumuri de acces, urmând a fi transportaţi de către operatorii de salubritate şi primăriile de pe raza localităţilor igienizate.

Zece instituții au pus la bătaie angajații pentru curățenie

 Ca și anul trecut, când proiectul “verde” s-a dovedit a fi un adevărat succes în județul Arad, și de această dată, angajații unor instituții s-au arătat interesați să participe alături de voluntari la strângerea gunoaielor.

„Un număr de 11 persoane private de libertate, femei, care şi-au exprimat acordul pentru a desfăşura activităţi de voluntariat,  alături de personalul Serviciului de Educaţie şi Asistenţă psihosocială vor participa la proiectul „Let’s do it, Romania!””, a declarat Eduard Magold, purtător de cuvânt al Penintenciarului Arad.

Același spirit de implicare îl regăsim și la jandarmii arădeni.

“Aproximativ 25 de jandarmi din cadrul inspectoratului vor participa voluntar la activităţile de ecologizare şi de curăţare a arealelor naturale, în zona Pădurii Vladimirescu”, a declarat cpt. Emilia Fînață, reprezentantul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ara

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite