Arad: Aradul se transformă în capitala rock-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Genul devenit deja clasic a recucerit cluburile arădene, iar concertele susţinute de artişti cunoscuţi în vest se ţin lanţ. Prima perioadă a anilor ’90 a venit cu un val puternic de rock în Arad. Amintirile de la „Constructorul” provoacă şi acum nostalgii.

Vremurile s-au schimbat şi geaca de blugi pe spatele căreia era cusută o bucată din tricou cu formaţia preferată nu mai e la modă. Nici bocancii militari, piese de bază acum un deceniu şi ceva, nu mai sunt în peisaj. S-a schimbat şi tonul muzicii, sonorităţilor dure le-au luat loc altele, unori bazate pe clape şi elemente de atmosferă. A rămas în schimb mesajul rockului, perceput de tineri, la fel ca pe vremuri, drept unul care oferă libertate.
„Mă bucur să văd că mişcarea rămâne tot timpul actuală. S-au mai schimbat feţele, prin cluburi vezi mereu alţi tineri, dar e bine. Văd că la concerte e plin”, constată Alin. Are 30 de ani şi ascultă rock de când se ştie. „Lucrurile nu se schimbă, dacă stai să te gândeşti atent. Mesajul e acelaşi, cred că, din toate curentele, rockul îţi permite să te manifeşti liber, fără să fii judecat”, îl completează Tibi, coleg de generaţie.

Toamnă plină
Trei sunt cluburile arădene centrate pe rock în 2009. Taboo, Nerv şi Flex îi strâng pe tineri la concerte ca în vremurile bune. Din octombrie încoace, la Arad „cântările” s-au ţinut în lanţ. Au urcat pe scenă nume ca Grimegod, Cargo, Lună Amară, Andy Ghost, Lotul Naţional de Hardcore, Indian Fall, Ioan Gyuri Pascu,  Viţa de Vie, Gothic, Affliction (Turcia) sau Claustrofobia (Brazilia). „E bine că sunt concerte la fiecare sfârşit de săptămână. De multe ori, mi-e şi greu să aleg. Dar acum câţiva ani, când bubuiau manelele, nu credeam că voi ajunge aşa vremuri”, a spus arădeanca Diana Pop.

Cine mai cântă la festival
Luna noiembrie se anunţă la fel de plină. În Arad şi-au anunţat deja prezenţa Implant Pentru Refuz – care-şi vor lansa şi noul album -, Negură Bunget. Ambele formaţii vin la sfârşitul lunii, pe 27 respectiv 28. În decembrie, cel puţin două trupe şi-au confirmat prezenţa: Psychosymphnoy (pe 4) şi Timpuri Noi (pe 5).

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite