Aradul medical, la noi standarde europene. Consultații gratuite pentru pacienți la clinica UVVG

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele UVVG Arad, Aurel Ardelean
Preşedintele UVVG Arad, Aurel Ardelean

O clinică de chirurgie cardio-vasculară a fost înfiinţată în municipiul Arad, fiind prima de acest fel din judeţ, astfel că peste 200 de pacienţi care erau transferaţi anual în centre universitare din ţară vor putea fi operaţi pe cord în oraş, investiţia în clinică fiind un milion de euro.

Investiţia în Clinica de chirurgie cardio-vasculară aparţine Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" Arad, iar unitatea va fi deschisă din luna septembrie, pacienţii beneficiind de consultaţii gratuite, suportate de instituţia de învăţământ superior.

Clinica funcţionează în cadrul Centrului de chirurgie laparoscopică al universităţii şi este condusă de dr. Galajda Zoltan, directorul Clinicii Universitare de Chirurgie Cardiacă Vasculară Debrecen, Ungaria. "Dispunem la Arad de aparatura de vârf în domeniu şi suntem gata să debutăm cu acest tip de operaţii. Colaboararea, chiar şi de la distanţă, nu va pune probleme, am colegi în Germania care profesează în două sau trei centre, condiţia e să ai o echipă cu care să poţi lucra", a spus Galajda Zoltan.

Preşedintele universităţii, Aurel Ardelean, a declarat că investiţia în aparatura medicală este de un milion de euro. "Este o premieră care vine în ajutorul pacienţilor ce necesitau intervenţii chirurgicale pe cord şi erau transferaţi în centrele universitare din Timişoara sau Cluj. Suntem pregătiţi cu aparatură performantă şi echipe de medici bine instruite", a declarat Ardelean.

Aproximativ 200 de bolnavi din Arad erau transferaţi anual în clinici din ţară pentru intervenţii chirurgicale pe cord.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite