Aradul, unul dintre judeţele cu stoc de vaccin antirabic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aradul, se numără printre puţinele judeţe din ţară care stă bine la capitolul  vaccin antirabic. Chiar dacă sunt judeţe din ţară care se confruntă cu o gravă lipsă de vaccin antirabic, autorităţile sanitare din Arad ne dau asigurări că populaţia judeţului nostru nu are motive de îngrijorare.

„În anii trecuţi ne-am confruntat şi noi cu probleme în ceea ce priveşte stocurile de vaccin antirabic, însă acum nu avem motive de îngrijorare. Se găsesc doze atât în depozitul nostru cât şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad“, ne-a declarat Constantin Cătană, directorul exe­cutiv al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.
În ultima perioadă mai multe instituţii sanitare din ţară au sesizat Academia de Ştiinţe Medicale cu privire la faptul că s-au epuizat stocurile de vaccin antirabic, iar Institutul Cantacuzino şi-a încetat producţia, lucru care pune în pericol sănătatea oamenilor.

În ceea ce priveşte ancheta demarată de Avocatul Poporului referitoare la închiderea liniilor de producţie la Institutul Cantacuzino, s-a dispus întocmirea unui raport special care prezintă rezultatul anchetei şi care va fi înaintat Parlamentului şi Guvernului. Avocatul Poporului a desfăşurat pe parcursul mai multor luni o anchetă proprie referitoare la încetarea producţiei de vaccinuri la Institutul Cantacuzino, care reprezintă o încălcare gravă a dreptului la sănătate.

O asemenea situaţie are ca efect pericolul producerii unor epidemii, ale căror efecte nu ar putea fi înlăturate în lipsa vaccinurilor necesare.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite