Aradul, clasat în topul judeţelor cu deşeuri periculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Luna aceasta au fost descoperite deşeuri toxice şi la  Arad
Luna aceasta au fost descoperite deşeuri toxice şi la Arad

Aradul se află printre cele zece judeţe din ţară, în care au fost confiscate în această lună substanţe periculoase. Astfel, în toate cele zece judeţe au fost constatate 14 infracţiuni şi au fost confiscate peste o tonă de produse periculoase.

Reprezentanţii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au iniţiat şi coordonat o acţiune pentru prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul substanţelor periculoase, şi la Arad.

Acţiunea a avut în vedere modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de către agenţii economici înregistraţi sau notificaţi să efectueze operaţiuni cu substanţe chimice periculoase, precum şi a altor nereguli ce pot prezenta riscuri majore de producere a unor evenimente grave pentru sănătatea populaţiei şi mediul înconjurător.

Controalele au fost efectuate împreună cu specialişti din cadrul instituţiilor publice cu responsabilităţi în domeniu respectiv.

Unul dintre exemplele de la Arad, este cel din data de 11 octombrie, când  peste 460 de litri şi 238 de kilograme de deşeuri toxice expirate şi reetichetate au fost descoperite de poliţiştii şi comisarii de mediu în depozitul unei firme din Arad. 

În urma verificărilor, de atunci s-au găsit în magazia firmei 78 de tipuri de produse de uz fitosanitar cu termenul de valabilitate depăşit.

Pe lângă Arad în acest top mai sunt judeţele: Alba, Cluj, Gorj, Hunedoara, Mureş, Satu-Mare, Timiş, Vâlcea şi Vrancea

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite