Arad: Aradul are un serviciu specializat pentru intervenţia în peşteri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivelul judeţului Arad a fost înfiinţat un serviciu public de tip „salvaspeo” care are rolul de a salva persoanele accidentate sau rătăcite în peşteri.

La nivelul judeţului Arad sunt peste 100 de peşteri, mai mult sau mai puţin cunoscute, care sunt vizitate de turişti fără pregătire de specialitate. Serviciul este format din membri cu pregătire corespunzătoare.

Dotările echipelor de salvare şi indemnizaţiile celor care fac parte din Serviciul Judeţean „Salvaspeo” Arad sunt asigurate de Consiliul Judeţean Arad.

Serviciul Public Judeţean Salvaspeo Arad este asigurat de un număr de 15 persoane calificate în domeniu, persoane care nu sunt angajate ale Consiliului Judeţean, activitatea de patrulare, prevenire şi salvare fiind executată pe bază de contracte de voluntariat, conform legii.

Membrii echipei salvaspeo Arad, primesc pentru fiecare acţiune întreprinsă o indemnizaţie de hrană în cuantum de 30 lei/zi/persoană, precum şi decontul a 7,5 litri de carburant la 100 km parcurşi în caz de intervenţie.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite