Arădenii vor avea taxe noi şi impozite mărite în anul 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cresc toate taxele locale, dar se înfiinţează şi biruri noi într-o perioadă de plină recesiune. Parcarea în faţa blocului va scoate din buzunare minim 120 de lei, iar taxele de parcare în centru se dublează.

Consilierii locali au aprobat în ultima lună a anului trecut noile taxe şi impozite ce vor fi calculate pentru anul 2010. Astfel, arădenii vor plăti mai mult cu aproximativ 20% către administraţia locală pentru ceea ce au în proprietate sau pentru activităţile ce le desfăşoară.
„Majorarea cu 20% este prevăzută în hotărârea de Guvern, iar coeficientul de 1,2 se aplică tuturor  municipiilor de rang 2, aşa cum este şi Aradul. Trebuie menţionat că în Arad impozitele locale nu au mai fost majorate din 2006”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al primăriei Arad. Tot de anul viitor, arădenii care doresc să facă anumite corecţii la situaţia lor fiscală existentă la direcţia venituri sau, dacă au nevoie de o adeverinţă de la aceasta, vor fi nevoiţi să plătească pentru aceste servicii. Una dintre cele mai discutate taxe este cea care va fi aplicată pentru parcarea maşinilor în faţa blocurilor.

Licitaţii pentru locurile de parcare
După mai multe amânări, şi acest proiect a fost aprobat de către Consiliul Local, astfel că, din acest an, arădenii vor fi nevoiţi să-şi liciteze locul de parcare. Suma de la care vor porni licitaţiile, în cazul în care locurile de parcare nu sunt suficiente, este de  10 lei pe lună. Licitaţia se va organiza la primărie, iar cei ce nu vor fi prezenţi vor pierde dreptul la un loc de parcare. Plata pentru închirierea locului atribuit va trebui efectuată în avans.

Creşte valoarea taxei de parcare
Lanţul birurilor majorate include şi taxa de parcare în centrul oraşului. Dacă în anul 2009, pentru o jumătate de oră de parcare, şoferii plăteau 50 de bani, iar pentru o oră se plătea un leu, în 2010 vom plăti un leu pentru un tichet de parcare valabil jumătate de oră şi doi lei pentru o staţionare de 60 de minute.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite