Arădenii vor avea de astăzi abonament unic pe toate linile de tramvai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majorerea biletelor de tramvai cu zece bani și introducerea abonamentului unic pentru toate linile de tramvai intră în vigoare începând de astăzi. Prețul unui abonament va costa 58 de lei.

În vreme ce abonamentul unic valabil pe toate linile de tramvai din municipiu a scăzut de la 90 de lei la 58 de lei, de astăzi prețul unui bilet de tramvai va crește cu zece bani, respectiv de la 1,5 lei la 1,6 lei.

De asemenea, legitimaţia valabilă o zi pe toate liniile costă de astăzi cu 16,67 procente mai mult (de la 6 la 7 lei). “Totodată a fost introdus un bilet de suprataxă pentru cei care îşi cumpără biletul din mijlocul de transport, iar costul acestuia va fi de 25 de lei”, a declarat Petre Cuvineanu, director tehnic la Compania de Transport Public Arad.

S-a scumpit şi transportul preorăşenesc

Până la distanţa de 5 kilometri, un abonament lunar costă cu acum 35 de lei. Arădenii trebuie să știe că pentru o distanţă de până la 10 kilometri, vor scoate din buzunare 66 de lei pentru un abonament, iar până la 15 kilometri, 90 de lei.

“Peste 20 de kilometric, abonamentul va costa 110 lei, iar până la 25 de kilometric, 120 de lei”, a adăugat Petre Cuvineanu. Reprezentanții Companiei de Transport Public anunță de asemenea că arădenii care vor fi prinşi fără bilet vor fi nevoiţi să cumpere unul la suprataxă de la controlori, în valoare de 25 de lei. De asemenea, vor avea drept de control al biletelor şi angajaţii Companiei de Transport Public (CTP) Arad.

Cât despre programul mijloacelor de transport în comun, consilierii au anunţat că şi acesta va fi modificat în funcţie de timpii de aşteptare. Scumpirea a fost votată în cadrul unei ședințe de consiliu județean, la mijlocul lunii august.

“Nu circul mult cu tramvaiul sau autobuzul dar pot să spun că ni se oferă niște condiții greu de imaginat. E plin de cerșetori prin tramvaie, miroase urât la orice oră din zi, tapițeria de pe scaune este ruptă...Cumplit. Plătim o groază de bani pe nimic”, e de părere Ștefania Crai din Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite